Yazılarımız E-Mail Adresinize Gelsin

30 Ocak 2013 Çarşamba





UMUT IŞIĞIM :
Pat Peoples ile tanışın. Patin iyimserliğe dair bir teorisi var: Hayatının, yapımcılığını Tanrının üstlendiği bir film olduğuna inanıyor. Ve mutlu sona ulaşması için Tanrı ona fiziksel olarak formda olmasını, duygusal açıdansa kitap okumasını emrediyor; bunun karşılığında ayrıldığı karısı Nikkinin ona geri dönmesini sağlayacak. (Patin uzun yıllar bir akıl hastanesinde yattığını söylersek umarız şaşırmazsınız.)
Umut Işığım, bir adamın hafızasını yeniden kazanmaya çalışırken karısının ihanetiyle yüzleşmek zorunda kalmasına dair gürültücü ve keskin hikâyesini anlatıyor. Matthew Quick bizi Patin zihninde dolaştırıyor, hünerli kalemiyle bize onun sevimli olduğu kadar çarpık bakış açısıyla bambaşka bir dünya gösteriyor. Bu dokunaklı ve eğlenceli roman, depresyon ve aşka çok farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak.
O yüzden elimden gelenin en iyisin yapıyorum ve etrafımızı saran aynalarda göz ucuyla dansımızdan parçalar yakaladığımda Gerçekten kusursuz dans ediyoruz! diye düşünüyorum. Bitirdiğimizde çok heyecanlanıyorum, çünkü kazanacağımızdan adım gibi eminim; kendimizi bu kadar adayıp hayatımızdaki bir sürü şeyden feragat ettikten sonra kazanmamamız mümkün değil. Bu kısa film, kesinlikle mutlu sonla bitecek!

"Quick tam on ikiden vuruyor."
Bill Lyon, The Philadelphia Inquirer

Dokunaklı ve eğlenceli bir ilk roman… Sıradışı hikâyesiyle okuyanı coşturacak her şeye sahip."
Publishers Weekly

"Matthew Quick, Umut Işığımla resmen bir gönül yarası açıyor."
Kirkus Reviews

"Cesur bir ilk roman… Quick sayfaları öylesine absürd bir zek? ve gerçek duygularla dolduruyor ki alışılmadık kahramanı için heyecanlanmamak mümkün değil."
Allison Lynn, People

"Matthew Quick doğal bir hikâyeci. Umut Işığımda dürüst, zeki ve tutkulu bir anlatımla, okuyucusunu iyimserlik fırtınasının kucağına atıyor. Bu roman kendimizi iyileştirebilmemiz için bir hediye niteliğinde."
Roland Merullo, In Revere, In Those Days romanının yazarı

"Eğlenceli ve yürekten hissediliyor, üstelik orijinal bir roman. Bu harika roman gerçek bir yetenek tarafından yazıldı."
Martin Clark, The Many Aspects of Mobile Home Living ve The Legal Limit kitaplarının yazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder